Morrowind: povolání


'Akrobat' je eufemismus pro zloděje a vagabundy. Spoléhá se na utajení, pohyblivost a záludnost. Akrobatickou dovedností se mu nikdo nevyrovná, dostane se na okenní římsy a skály, které jsou jiným těžko prístupné. Kopí mu umožňuje delší dosah, aby si udržel protivníky od těla, zatímco odskakuje z jejich dosahu zbraní. Nemá-li akrobat kde vyskočit, pomáhá si kouzlem levitace.

Specializace: Zlodějský um
Vlastnosti: Obratnost, Zdatnost


Hlavní dovednosti: Akrobacie, Atletika, Boj na dálku, Utajení, Beze zbroje
Vedlejší dovednosti: Rétorika, Lehká zbroj, Kopí, Beze zbraně, Škola Proměn


Špeh je tajný agent zběhlý ve lsti a úskoku. Snaží se maximálně vyhýbat boji, upřednostňuje civilizaci před divočinou a důležité jsou pro něj znalosti charismatu, rétoriky, bezpečnosti a utajení. Vykonává také funkci zmocněnce. Je trénovaný v sebeobraně a znalý smrtelných chvatů, v nouzi i boje na dálku. Špehové jsou velmi samostatní a oddáni svým osobním cílům, ale i štědrým sponzorům.

Specializace: Zlodějský um
Vlastnosti: Obratnost, Charisma


Hlavní dovednosti: Akrobacie, Rétorika, Lehká zbroj, Utajení, Krátká čepel
Vedlejší dovednosti: Beze zbroje, Krytí, Školy Iluze a Vyvolávání, Smlouvání


 Lučistníci se specializují v boji na dálku, hlavně s dlouhým lukem, a na rychlý presun. Protivníky si udržují od těla díky značnému dostřelu a manévrovacím schopnostem. Jen když je nepřítel zraněn a unaven, berou do rukou štít a meč. Od zvěda se liší tím, že pracují ve skupinách, moc nedbají na techniku utajení a spoléhají se hlavně na svůj luk a fyzickou sílu. Motto: "Škoda šípu, který padne vedle".

Specializace: Bojová umění
Vlastnosti: Obratnost, Síla fyzická


Hlavní dovednosti: Atletika, Boj na dálku, Lehká zbroj, Krytí, Dlouhá čepel
Vedlejší dovednosti: Beze zbroje, Utajení, Střední zbroj, Škola Obnovy, Kopí


Vrazi jsou zabijáci, kteří se k oběti prikradou jako stín, neviděni a neslyšeni. Popravu vykonají bud vrhací zbraní, či krátkým lukem, častokrát i krátkou čepelí. Na alchymistickém aparátu si pro své budoucí oběti vaří prudké jedy a jiné oslabující elixíry. Vrazi mohou být jak bezcharakterní zabijáci, tak zásadoví špehové slouzící vyšším cílům.

Specializace: Zlodějský um
Vlastnosti: Rychlost, Inteligence


Hlavní dovednosti: Akrobacie, Boj na dálku, Lehká zbroj, Utajení, Krátká čepel
Vedlejší dovednosti: Bezpečnost, Krytí, Atletika, Dlouhá čepel, Alchymie


Barbaři jsou pyšní, divocí elitní válečníci z řad stepních nomádů, horských kmenů, a námořních pirátů. Težkou zbrojí pohrdají, raději se spoléhají na svou fyzickou sílu a rychlost. V srdcích nepřátel vyvolávají strach a obvykle jsou spojováni se Severany, Orsimery, nebo Redguardy. Boj trénují od narození, aby prežili krutý životní způsob života v divočině. Chybí jim sice gracie civilizace, ale proslavili se hrdinskými činy a zběsilostí v soubojích.

Specializace: Bojová umění
Vlastnosti: Rychlost, Síla fyzická

Hlavní dovednosti: Sekera, Strední zbroj, Drtivá zbraň, Atletika, Krytí
Vedlejší dovednosti: Akrobacie, Beze zbroje, Boj na dálku, Lehká zbroj, Zbrojíř


Bardové jsou znalci starých tradic, skvělí vypravěči a talentovaní hudebníci. Vyhledávají dobrodružství, aby v nich získali moudrost a nadhled. Jsou zdatní s mečem, štítem, kouzly i při tvorbě magických předmětů, aby se uchránili před nástrahami světa.


Specializace: Zlodějský um
Vlastnosti: Charisma, Inteligence



Hlavní dovednosti: Akrobacie, Rétorika, Alchymie, Krytí, Dlouhá čepel
Vedlejší dovednosti: Smlouvání, Bezpečnost, Školy Iluze a Očarování, Střední zbroj


Bojoví mágové jsou težce oddění bojovníci trénovaní v užívání zbraní a zároveň mágové znalí ničivých kouzel. Rozhodli se rozvinout své bojové schopnosti a podpořit je ničivou živelnou (elementární) magií a přivolanými tvory na úkor své pohyblivosti. Na rozdíl od čarovné čepele stojí v předním voji císarských vojsk a bijí se nablízko stejně směle, jako při sesílání svých kouzel.

Specializace: Školy magie
Vlastnosti: Inteligence, Síla fyzická


Hlavní dovednosti: Školy Proměn a Ničení a Vyvolávání, Sekera, Těžká zbroj
Vedlejší dovednosti: Školy Mystiky a Očarování, Alchymie, Boj na dálku, Dlouhá čepel


Komentáře

Oblíbené příspěvky